Agamben vanop het kerkhof van Berkeley


Straks als ‘Preek van Vader Veek‘ op Radio Klebnikov*, nu al op de blog:

onder de titel ‘The Necrosocial’ analyseert Giorgio Agamben vlijmscherp de institutionele crisis aan de universiteiten en roept op tot actie. Het gaat hier over de bezette campus van Berkeley, maar als u effen naar deze kaart kijkt, ziet u onmiddelijk dat er ook in Europa één en ander loos is. Dit is de aanhef van Agamben’s snedige tekst:

“Yes, very much a cemetery.  Only here there are no dirges, no prayers, only the repeated testing of our threshold for anxiety, humiliation, and debt.  The classroom just like the workplace just like the university just like the state just like the economy manages our social death, translating what we once knew from high school, from work, from our family life into academic parlance, into acceptable forms of social conflict.

Who knew that behind so much civic life (electoral campaigns, student body representatives, bureaucratic administrators, public relations officials, Peace and Conflict Studies, ad nauseam) was so much social death?  What postures we maintain to claim representation, what limits we assume, what desires we dismiss?”

lees  ‘The Necrosocial” verder

 

————————–
* elke dinsdagnacht van 00:00 tot 01:00 op Radio Scorpio. Soms werkt de live-stream.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.