man


In de ondoordringbaarheid van mijn zijn,
Het artefact dat u als mij aanschouwt
Terwijl ik nergens ben, ontsta in pijn
Verbijt, verkramp omdat licht muren bouwt
Waar ik hemel zag, een hand mij vertrouwd,-
In het stille zwart van mijn stalen as
Waar alles is, & blijft, dat nooit er was
In dat waar niemand nog mij raken kan,
Waar niemand mij ziet als was ik glas,
In mijn nadruk, de schaduw van een man.

noot: LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.