mare nostrum


Jouw vingers zijn vlinders in mijn handen
Jouw gouden haar is stralen op mijn wang
Jouw armen omstreling  van de randen
De onuitroeibare pijn in de zang:
Zo was je daar wat ik hier nu verlang.
  Jij zag wat je weet, jij kent wat je ziet
Ik zag wat ik ken & ik weet het niet.
  Vóór je het raam sluit van ons verlangen,
Geef mij nog zicht op dat grote gebied,
Jij, deinende zee in mijn gezangen.

noot: LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.