spell on u


Lees mij als losse tekens op de grond
De ongeschreven tekst van uw verhaal
Verklaring van uw heden, afgerond
Verslag, & uw verheldering in taal
Uw toekomst vervat in een bindvocaal:
Ik leg uw lichaam in mijn woorden bloot
Ik neem de noodzaak weg van tijd & dood.
U was japon, ik breid die leegte uit
& Al het niets komt samen in uw schoot
Begin van iets, mijn eindeloos besluit.

noot: LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.