Rwagasore


Binnen enkele weken in het exact vijftig jaar geleden dat Burundi onafhankelijk werd. Eén van de prominente personen, die geijverd heeft voor deze onafhankelijkheid, was prins Louis Rwagasore, de zoon van de toenmalige koning Mwambutsa. Weinigen weten echter wie Rwagasore juist was, waar hij voor stond en wat zijn politieke en economische visie was voor een Burundi dat vanaf 1 juli 1962 opnieuw de touwtjes in handen kreeg. Zelf, heeft hij die onafhankelijkheid nooit gezien, want enkele maanden voordien, net na zijn aantreden als eerste minister, is hij vermoord. Eén van de eerste politieke afrekeningen die het land jarenlang in etnische rivaliteiten heeft gestort. Een complot dat, vijftig jaar na datum, nog steeds lijkt op een Griekse tragedie.

La Benevolencija maakte een documentaire over het leven van Rwagasore, de “held van de Burundese onafhankelijkheid”, die binnenkort uitgebreid te zien valt in Burundi en wellicht ook op enkele internationale filmfestivals. Meer info : www.rwagasore.com    

Facebook pagina: http://www.facebook.com/rwagasore01

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.