lot


Er is wat er is, het is obstakel
Omdat er niets is dat werkelijk  is
& Alles is slechts hier als tentakel
Om niets te voelen, dat werkelijk is,
Zoals een meester kijkt naar zijn gemis.
  Ik ben een leerling van het ergste soort:
Ik heb de deugd in elke kiem gesmoord.
  Ik pulk het schone van jouw beeld in mij:
Jij hebt mij met die drang verstoord,
Ik denk aan lijf & daad & dat ben jij.

 

 

 

 

LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.