legaal


othoon_3_500voor N.L.

 

Elke moment in mijn geschiedenis
Is één met wat mij heden overkomt:
Elk beeld dat in mijn hoofd gevangen is
Al ’t vergetene dat in mij verstomt,
Is nu een roos, elk blad rond jou gekromd.
Ik heb de dagen in mij afgedaan
Ik leef geheel in jouw bestaan voortaan,
Ik heb ’t oude zonnelicht nu afgezet
& ’t Gloeien van jouw lamp al aangedaan:
Jij bent als nacht, als zon, als maan mijn wet.

DIANA (voorheen Lylia) is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.