tango


tango

Ik had de wereld in mijn linkerhand
Ik heb die leegte in mij afgezet
Er zijn al sporen van mijn rechterhand
In het Niets dat is van alles de wet.
  Ik heb mij in het leven recht gezet
Omdat ik van de wind het ware wou:
Die onbestaande trouw zo diep in jou.
  Ik heb mij in het leven neergelegd.
  Ik lik de algen nu ter goeder trouw:
Er heerst weer zwier in wat ik heb gezegd.

DIANA  is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.