dat


dotsmagril

Dat niet mijn liefde zich voor jou ontplooit
Dat niet ik in u warm aanwezig ben
Dat jij jouzelf zo aan alles vergooit
Dat het niet is zoals ik wil dat ik ben
Dat alles en iedereen sterft & vergaat
Dat de schoonheid in ’t schone overgaat
Dat ik mijzelven in mij niet herken
Dat u raast & briest als een paard
Dat niemand niemand is, iedereen men
Dat alles alles is, & niemand iets bewaard.

DAPHNE (voorheen DIANA) is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.