te laat


eadless_quena

Guirlande is die kronkel in jouw haar
Spiraal van goud in goud, & jouw gelaat
Verspreekt zich danig in jouw stilte daar,
Blik waarin ik jouw schoonheid achterlaat
In het schone dat later voor mij staat.
Ik zwijg meestal, ik zeg nooit wie jij bent
Ik ben niet ik, geen vent waaraan je went
Want hier leef ik waar niets is, niets bestaat.
Jij zweeft daarin, sluier die ons verwent
Met liefedesgeur, maar alles komt te laat.

DAPHNE (voorheen DIANA)  is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.