hemd

donkeroranje

Dit, mijn git, nacht waarop ik heb gewacht
Hoe ik hier ben, hoe ik het leven laat
Hoe ik jou voel, hoe diep jij mij hier bracht
Hoe donker dit, hoe loos dat je lacht, praat.
Hoe menselijk jij bent, zo vol van haat.
Ik wil in mij als niets verdwijnen nu
Ik ontbind mij tot lot, muziek in u
Ik word de lucht, het water waar jij zwemt
Alles wat is vernietigd nu in u
Ik word de kapstok voor mijn mooiste hemd.

 

DAPHNE (voorheen DIANA)  is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.