zucht

ishtar

voor m.g.

Zo woest ik  word van verlangen & gij
Uzelf niet bent & ver van mij, & dat
Wij wij zijn & dat ik u vind zo diep in mij
& Dat ik niet meer slaap & drink & wat
Gij mij verwijt  niet is, dit is, of dat:
Zo zonder woorden wil ik  overgaan
In u & niet meer hoeven te bestaan
Zo ledig wil ik wonen in uw huid
Zo stram & strak wil ik in u bestaan,
Zo louter klank, die zucht is ons geluid.

DAPHNE (werktitel) is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.