fataal


boom

voor m.g.

Ik hang met honderd draden aan u vast,
Uw lach. uw lijf, het stralen van uw haar
De volle maan die roert in mij, de last
Van uw omstandigheid, hoe ik niet daar
Kan zijn, hoe ik er ben in elk gebaar.
Ik drijf met alle zinnen weg van u
Elk woord is een fataal gebrek aan nu
De tijd heeft mij van uw gelaat ontdaan
De leegte is dan groots & continu
Ik wil terug geheel in u bestaan.

DAPHNE (werktitel) is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.