marionet


Jij krast mij uit & raakt mij in mij aan
& Knipt de draden door van mij in mij,
Jouw verbanden vergeten hun bestaan,
Jij leeft mij uit & alles is voorbij,
Ik ben niet ik, ik voel  niets aan mijn zij:
Ik ben een gril, het was niet eens april.
Ik leg mij bij jouw leegte neer, Je zei
Dat je niets van mij, hem & alles wil.
Ik ben  er aan, mijn letters zijn getij.

 

DAPHNE (werktitel) is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.