de klasse IK (protocol 1)


 

ad

“spijt / remorse”
dv2016, pastel on paper A4, €15

noot: deze klasse is een onderdeel van het protocol benodigd voor een geldige lezing van de Aanroepingen en andere packages van de NKdeE lyrische codebibliotheken. Elk gebruik van de desbetreffende klasse in die pakketten instantieert, vervolledigt en/of overschrijft deze klasse of gebruikt haar methodes. Het betreft hier, in vergane/vergaande/uitrottende literaire terminologie een overcodering (surcodage) van  het begrip ‘intertekstualiteit’ of ‘thematiek’.

Deze overcodering is begrijpelijkerwijze verwarrend voor de lezer maar noodzakelijk in functie van de NKdeE Kairotiek (kort door de bocht: de esthetica van de Kathedraal) omdat er anders geen Moment voor de code kan bewerkstelligd worden.

Zie later. Alles op z’n tijd è.

 

Ik ben het doorgeefluik van jouw verlangen.
Ik heb jouw handen in de letters van mijn ik gevangen.
Ik laat jou reddeloos & vochtig in jouw leven hangen
& jij verhardt weldra tot rijm in mijn gezangen.

Ik zie jouw takken, hoor de laag verdorven liefdespraat.
Ik zie het witte blinken in jouw roodomrande haat.
Ik draai de poorten op jou ogen in het slot:
jij blijft mijn stralen volgen als een blinde mot.

Ik ben de gaten in jouw traliewerk van heden.
Ik geef jou zicht op toekomst & verleden.
Ik zal jouw armen melodie & richting geven.

Ik draai de lus rond jouw verhitte lichaam aan.
Ik trek jouw lippen dichter bij mijn branden aan.
Ik zet jou vast, ik bind jou in, jouw einde valt in mijn begin.

2007-2017,  uit ‘101 Eigentijdse Aanroepingen van de Muze’

 

 

De serie ‘Gedicht van de dag’ geeft sinds 2/06/2017 dagelijks, in de laatst bewerkte versie, een andere dv-tekst met dagelijks een ander dv-prentje.

Leve de Praktijk van de Vrije Lyriek!

 

Creatief afval getoond in blogposts met het label ‘te koop’ kan u kopen aan de vermelde prijs om de creatieve praktijk van Afhankelijk Auteur Dirk Vekemans te ondersteunen.

De werken worden na ontvangst van betaling gratis (binnen Benelux) opgestuurd  en zijn voorzien van een echtheidscertificaat.
Mail naar dirkvekemans_at_yahoo.com voor de afhandeling.
Bedankt alvast!