Harusmuze #274


// het geheim verstopt graag de hofhouding van het geheim (parure par ruse)

274 – het echte veinst het echte tot de liefde de leugen bedriegt

hexagram 60 – 節 – JIE – ‘beperking’

Lees over het Harusmuzeprogramma

Bekijk alle Harusmuzes

input:

https://dirkvekemans.com/2018/12/09/harusmuze-174/

commentaar:

ik werd wakker: het is zomer al (ik weiger mijn ogen te openen). wij liggen te slapen in ons buitenbed. de cicaden kerven scherp in het strakke zeil van de nacht.’zij is mijn ziel’ zo lig ik te dromen in de letters LAIS die ik ben, ‘als ik haar niet ken, vergeet ik mijzelf’ (Faidros).
zo innig verbonden spiegel ik mijzelf tot ik mij voel gloeien in haar omarming. de extrapolatie omarmt de extrapolatie van het wederzijdse geveins dat we elkaar liefhebben in ons gespiegeld zelfje in de ander. het liefhebben bemint het liefhebben en de reine golf van het minnen ent zich op het liefhebben dat het hebben nu kan schrappen. alles is weg.
een uil doet oehoe. geheel opgelost in elkaar ontwaken wij. meteen, mijn zon ontvlamt in de diepe meren van heur ogen. hard op zacht op hard op zacht kerven de cicaden scherp in het strakke zeil van de nacht…

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.